fbpx Skip to Content Contact Us
Nanofoamer4

מקציף חלב ידני – נאנופואמר – איך מקציפים חלב מושלם?

עכשיו שיש לכם את מקציף החלב הידני הטוב בעולם, הנה כל מה שצריך לדעת כדי לייצר חלב מוקצף מושלם

נושאי המדריך:

  1. בטריות
  2. כמות חלב להקצפה
  3. חימום החלב
  4. בחירת רשת הקצפה
  5. הקצפת חלב – שלב אחרי שלב
  6. פתרון בעיות
  7. אימון בהקצפה
  8. תחליפי חלב
  9. קורס לאטה ארט מתקדם חינם

בטריות:

זה נכון שכל הבטריות נראות אותו הדבר, אבל יש הבדל גדול בין הסוגים השונים.מומלץ להשתמש בבטריות איכותיות כדי להפיק את המקסימום מה NanoFoamer. בטריות נטענות גם יכולות להיות פתרון מצויין, כך שכל פעם שנגמרות זוג בטריות יש זוג נוסף טעון ומוכן לשימוש.

טבלה שמראה את ההבדלים בין סוגי בטריות שונות:

בטריה

כמות חלב להקצפה:

כדי לקבל הקצפה טובה, חשוב למלא את הכד בכמות חלב מספיקה. כמות החלב צריכה לאפשר לרשת המסתובבת להיות שקועה בעומק החלב ולייצר מערבולת טובה.

מעט מידי חלב יגרום לבועות גדולות בהקצפה, לכן בהתחלה כדי לוודא לפחות 4 ס"מ עומק של חלב בכד ההקצפה. לאחר שצוברים מיומנות ניתן יהיה להפחית בכמות הנוזל לפי הצורך.

רצוי להתאים את כד ההקצפה לכמות החלב הנדרשת – כך למשל לכמות קטנה של חלב עדיף להשתמש בכד קטן וצר לעומת כד רחב וגדול להקצפת כמות חלב גדולה.

כמות חלב לא מספיקה
מעט מידי חלב בכד
כמות חלב
גובה החלב הרצוי בכד

חימום החלב:

יש לחמם חלב לטמפרטורה שבין 55 ל 65 מעלות צלסיוס. מומלץ לא לחמם את החלב מעל 70 מעלות שכן החלבונים בחלב מתחילים להתפרק והחלב מאבד את המתיקות שלו. ניתן לבדוק את הטמפרטורה עם טרמומטר אינפרא אדום של סאבמינימאל Subminimal או כל מכשיר מדידה אחר.

טמפרטורה
חימום חלב

חימום במיקרוגל – יש לחמם בכלי מתאים לשימוש במיקרוגל. משך הזמן הנדרש תלוי בעוצמת המיקרוגל וכמות החלב שרוצים לחמם. מומלץ להתחיל בדקה ולבדוק אם נדרש זמן נוסף.

חימום על כיריים – ניתן לחמם את החלב על כיריים, כד ההקצפה של Subminimal מתאים לשימוש בכיריים כיוון שיש לו ידית מבודדת מחום. מומלץ להפעיל על חום נמוך כדי להימנע משאריות חלב שרופות בתחתית הכד.

שימוש בתחליפי חלב – ניתן בהחלט להשתמש בתחליפי חלב שונים עם מקציף חלב ידני של NanoFoamer ולקבל תוצאות מצויינות. יש להתאים את משך זמן ההקצפה בהתאם לסוג התחליף שבו משתמשים ולרמת ההקצפה הרצויה.

שימוש בחלב קר – ניתן להשתמש ב NanoFoamer להקצפה של חלב קר. אבל התוצאה תהיה קצף חזק יותר שפחות מתאים לציור לאטה ארט.

בחירת רשת הקצפה:

מומלץ להתחיל ברשת הבינונית (עם החורים הגדולים יותר) שכן קל יותר להגיע איתה להקצפה מעולה מאשר הרשת העדינה שדורשת מעט יותר מיומנות.

סוגי רשתות
סוגי רשתות

הקצפת חלב – שלב אחרי שלב:

שלב 1 – הכנסת אויר לחלב

שלב הכנסת האויר לחלב, הוא השלב שבו ניתן להחליט מהי כמות ההקצפה שנרצה בסוף התהליך. משך הזמן יקבע את מידת ההקצפה שנקבל. החל מ 3 שניות להקצפה עדינה ועד ל 20 שניות לקצף סמיך במיוחד.

מומלץ להתחיל בזמן של 5-7 שניות לשלב זה.

איך זה נעשה:

מיקום מקציף הכנסת אויר
הכנסת אויר

ממקמים את קצה המקציף במרכז כד ההקצפה, מעט מתחת לפני שטח החלב ומפעילים. ניתן לשמוע את צליל האויר נכנס לחלב ומייצר בועות. בשלב זה אנחנו רוצים לראות את הקצה העליון בלבד (השחור) של גלגל ההקצפה.

 

 

שלב 2 – שלב המעבר

זה השלב החשוב ביותר בתהליך ההקצפה והוא דורש מעט מיומנות.

מזיזים לאט לאט את קצה המקציף ממרכז הכד לכיוון הדופן (לא צריך להגיע עד לדופן). כך שהתנועה הסיבובית של החלב תישמר וקצה המקציף יהיה כולו שקוע בחלב. באופן זה תיפסק כניסת האויר לחלב ותישמר מערבולת חזקה שמערבבת את הבועות והופכת אותן למיקרו בועות.

שלב המעבר
שלב המעבר

קצה המקציף צריך להיות מספיק עמוק (מבלי לגעת בתחתית) על מנת למשוך את הבועות לתוך החלב ולייצר את המרקם המושלם.

שלב 3 – מערבולת:

בשלב זה נקפיד על יד יציבה ותנועות עדינות לשמירה על מערבולת טובה. נרצה שקצה המקציף יהיה כמה שיותר קרוב לבסיס כד ההקצפה מבלי לגעת בכד. המערבולת מושכת אליה את הבועות ושוברת אותן למקירו בועות בלתי נראות שמקנות לחלב את המרקם הסמיך והשמנתי המושלם.

שלב המעבר
שלב המערבולת

בשלב זה נימנע מהכנסת אויר נוסף לחלב כדי לא לייצר בועות חדשות וננסה לשמור על מערבולת כמה שיותר יציבה. נמשיך עד שכל הבועות הנראות לעין נעלמות. לרוב לוקח 20-25 שניות.

 

וככה נראה כל התהליך מהתחלה ועד לסוף:

Back top top
דילוג לתוכן